Wandel- en fietsroutes

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Hemmen en omgeving is prachtig om te wandelen en te fietsen. Er zijn verschillende routes voor u uitgezet door CNME Hemmen. U in winkel Soesa aan het Kerkplein verschillende routeboekjes gratis afhalen. Bij Brasserie Heerlijkheid kunt u ook gratis een kaart afhalen met alle wandelpaden en bezienswaardigheden erin beschreven.

Wandelen

  • Natuur- en cultuurwandeling Park Hemmen (ca. 5 km). Deze wandeling voert u door de historische kern van Hemmen en de omringende bosgebieden.
  • Natuurwandeling Buitengebied Hemmen (ca. 5 km). Deze wandeling voert u door het agrarisch buitengebied van Hemmen en de rand van het landgoed.
  • Door landgoed Hemmen loopt ook de Lange Afstand Wandeling het Lingepad (98 km). Dit is een onderdeel van het Grote Rivierenpad.
  • Er is een GPS wandeling uitgezet. Een 6 km lange rondwandeling over landgoed ‘De Heerlijkheid Hemmen”, langs de ruïne van Kasteel Hemmen en de bijbehorende kasteeltuin, karakteristieke boerderijen uit de 19e eeuw, rivier de Linge en de pittoreske dorpskern.

Fietsen

  • Natuur- en cultuurfietstocht Rondje Hemmen (ruim 20 km). Deze fietstocht voert u door het agrarisch buitengebied van Hemmen en door de kern van het landgoed. Hierbij is er speciale aandacht besteed aan de biologische bedrijven in en rond Hemmen. Als extraatje worden drie korte wandelingen aanbevolen, namelijk de dorpskom van Hemmen, de kasteeltuin en de grachtwallen van voormalig kasteel De Nijburg bij Randwijk. (tijdelijk niet verkrijgbaar)