Regels voor bezoek aan een horecalocatie

  • Was vaak en goed uw handen.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm uzelf en anderen in de samenleving.
  • Alle bezoekers van een eet- en drinkgelegenheid moeten vanaf 13 jaar verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien. Ook op een terras. Vanaf 14 jaar wordt het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs gecontroleerd.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen. Kom alleen naar de brasserie als u alle vragen van de gezondheidscheck met nee kan beantwoorden.
    • 1. Had u de afgelopen 24 uur last van 1 van de volgende klachten? U bent verkouden (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn).
      U hoest.
      U bent benauwd of kortademig.
      U heeft verhoging of koorts.
      U ruikt en/of proeft plotseling niets meer, maar uw neus is niet verstopt.
    • 2. Heeft u corona? Is dit vastgesteld met een coronatest? Dan hoort u van de GGD wanneer u weer naar buiten kunt.
    • 3. Heeft uw huisgenoot milde coronaklachten én koorts?
    • 4. Heeft uw huisgenoot milde coronaklachten én benauwdheidsklachten?
    • 5. Heeft u een huisgenoot met corona? En had u de afgelopen 10 dagen nauw contact met uw huisgenoot?
    • 6. Bent u in quarantaine omdat u: nauw contact had met iemand die corona heeft of had? In corona risicogebied was?